lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zelený obľúbenec

Potmehúdsky vykúka z kvetináča.

Sukulent - Succulent Sedum pachyphyllum Rose je mojím asi týždňovým potešením. Doniesla som ho z obchodu, kde na mňa vykrikoval, nech si ho kúpim, že neoľutujem.

Tak som ho postavila pred seba, aby sa ukázal. Zrejme sa mu páči, keď ho cez sklo šteklí slnko svojimi teplými lúčmi, lebo sa aj bližšie k nemu naklonil. Vyľakal ma, že ostane krivý, preto som rýchlo otočila červeno - biely kvetináč o 180 stupňov.

Prizrime sa bližšie na ten môj kvietok. Zo svetlozelenej stonky, skoro dožlta, vyháňa hrubé šťavnaté "listy". Sú to také valce, či kyjaky. Vyzerajú, akoby boli postriekané striebornou farbou, na konci sú hladké, až lesklé. Najväčšiu radosť mám však z toho, že tesne nad zemou vyráža ďalšia vetvička.

Som naozaj zvedavá, ako dlho vydrží s mojou starostlivosťou toto potešenie.


moje lásky | stály odkaz

Komentáre

  1. Prekvapenie
    a veľmi milé ma čakalo po otvorení Tvojho článočku. Pripomenula si mi, ako malé radosti vedia urobiť život pekným.
    ´Pred pár rokmi som dostala k narodeninám biely ibištek, krásne zakvitnutý, mala som z neho obrovskú radosť, pretože tento druh som doma ešte nemala. aké však bolo moje rozčarovanie, keď mi po pár dňoch začal spúšťať listy. Utekala som do kvetinárstva po radu čo s ním. Nepotešili ma, vraj zmena klímy urobila svoje. Darmo som vysvetľovala, že som ho polievala ako iné ibišteky, rosila na listy, vystavila ho na slnečné miesto. Vyzerala som veľmi nešťastne, pani v kvetinárstve sa ulutostila nado mnou, zobrala mi ibištek z rúk, vybrala ho z kvetináča a ja som ostala v nemom úžase hľadieť na hrču obviazanú jutovinou, miesto koreňov. Pani mi ho rozbalila, presadila do novej zeme, dostala som inštruktáž čo s ním robiť v najbližších dňoch. Ibištek prežil, žiaľ už mi nikdy nerozkvitol. Minulý rok som z neho vzala odrezok, nechala zakoreniť a presadila som ho do samostatného kvetináča. Zatiaľ sa "baby" tak ho volám, drží. Som zvedavá či dokáže vyrásť do krásy svojho rodiča.
    Prajem Ti Lulla, aby si niečo podobné nemusela prežiť. Aby Ti Tvoj zelený kamarát rástol a mocnel a hlavne robil radosť.
    publikované: 02.03.2005 08:25:04 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ďakujem Ti,
    potešila si ma :)
    publikované: 02.03.2005 08:55:00 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Niektore zeny
    maju radsej ine kyjaky! Uznavam! Zo zufalstva, pri nedostatku vitaminu s, je dobry aj zeleny kaktus!
    publikované: 02.03.2005 09:25:47 | autor: Hyde (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hyde
    netvrdím, že nemám aj iné radosti...
    publikované: 02.03.2005 09:51:19 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tiez by ma potesil taky zeleny nezbednik..
    ...len neviem, ci by prezil. Prisla som na to, ze vacsinou sa o rastlinky lepsie staraju chlapi byvajúci sami. Ako sa ja poznam, zabudla by som ho polievat. Dokonca som raz kupila k narodeninam kamaratke bonsaj. Vedela som, ze ho velmi chce a asi dva dni pred oslavou som ho nahodou v jednom kvetinarstve nasla. Mali len tri kusy, prave ich vylozili a nemali nanho este ani cenu. Prinutila som ich zavolat majitelovi, nech mi urci cenu, ze ja bez neho neodidem. Kupila som, urobil velku radost, ale pokial viem, kamaratka ho este ani raz nepoliala. Keby sa ho neujala jej mama, uz davno je kontajnery. Inej kamaratke som kupila bazalku. Bola som pre nu az v Presove, pretoze v Michalovciach ju nejakym zazrakom nemali. Ale tej sa dari tusim lepsie. Je pestovana s laskou a starostlivostou.
    publikované: 02.03.2005 16:05:55 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. kvety
    su strasne fajn..najviac potesia tie s laskou natrhane na luke... zial doma nemozem mat ziadne kvitnuce kvety /alergia/... ale je nenormalny pocit rozpravat sa s kvetom...
    publikované: 02.03.2005 16:26:20 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014