lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prejavy lásky

Myslíte, že sú potrebné?

Chýbajú Vám? Je ich dostatok?

Tie krásne dôkazy v partnerskom živote: Keď ho ráno privítate do nového dňa s kávou, kakaom a večer ho uložíte s jeho obľúbenou hudbou. Keď si hľadíte do očí a hovoríte významné slová (aj bez slov). Keď viete, že pre seba znamenáte veľmi veľmi veľa... Keď sa hladíte a objímate, chytáte za ruku...

Myslíte, že prejavy lásky vnímajú aj deti? Uvedomujú si ich, ovplyvňujú ich ďalší psychický vývoj? Treba ich upozorniť :"Pozri, ako ťa má ocko rád," alebo im stačí otcov nežný pohľad na to, aby pochopili?

Na záver by som ešte chcela dodať, že mnohým ľuďom dlžím vetu "Mám ťa rada". Cítim to tak, ale veľakrát som to neprejavila. Preto chcem teraz povedať tým, ku ktorým to cítim: "Mám Vás rada".


pocit | stály odkaz

Komentáre

  1. dolezite
    potrebne, krasne... take su prejavy lasky...

    tie co dostavam ja su plne nehy, nie tak caste no o to intenzivnejsie, pre mna dolezite...

    ... a tie castejsie, to su tie klasicke, co mi denne pripominaju, ze ma ma rad... a je to fantasticke...

    deti? citia viac ako my... bohuzial aj nedostatky vycitia skor, a potom trpia...

    poznala som rodinu, kde matka svoje deti neobjimala, nepobozkala, nepohladkala... nikdy...
    publikované: 31.03.2005 20:24:34 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Áno, sú.
    Mali by vsak byt uprimne.
    Pred par rokmi som bola za mamou v kúpeloch , len tak na vikend. Na izbe s nou bývala starsia pani, bola uz v dochodkovom veku. V tom case prisiel za nou jej manzel na cely tyzden. Nahoda chcela, ze sme sa stretli v cukrarni a tak sme sa zoznamili nad vonajucou kavou a sladkostami. Mili starsi ludia na vzhlad, ale povahou a sposobom reci, veseli mladici. Medzi recou som si vsimla, ze sa pod stolo drzia za ruku ako studenti na prvom rande. Bol na nich taky pekny pohlad, ten jas a radost z pritomnosti toho druheho.... dovtedy som sa s niecim podobnym nestretla u ludi v tomto veku. S hanbou priznavam, ze som im v tom momente tak trochu zavidela.
    Ak naozaj citime, ze nam na druhom zalezi, nebojme sa to dat najavo, ale nezabudajme na sposob. Mozno niekedy menej je viac.
    A este jedna prihoda. Prednedavnom som bola na prehliadke u gynekologa, v cakarni boli so mnou dve buduce mamicky, krasne zienky, zdalo sa mi ze mladsie odomna. Kratko po mne prisiel do cakarne mlady muz, manzel jednej z nich, ked zbadal, ze nas je viac, zamracil sa cosi jej zhundral a uz ho nebolo. Keby bol videl v tom momente tvar svojej zeny... Neskor sa objavil iny mlady muz, manzel druhej mladej panej, prisiel k nej, pobozkal ju, spytal sa ako to ide, poziadal o dovolenie ci si moze prisadnut a zostal tam a debatoval so svojou zenou co prave vybavil a co este budu musiet spolu absolvovat. V tom momente ma volali dnu. Kym som sa dostala von, bola tam uz lem pani ktorej muz najprv utiekol. Teraz tu pri nej sedel a debatovali spolu drziac sa za ruky, ked ma zbadal vytrhol si ruku a nasadil povysenecky výraz. Zas nevidel oci svojej zeny... Priznam sa bolo mi jej luto.
    publikované: 01.04.2005 10:49:29 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ...
    Jasne, dieta by malo dostavat lasku(a s jej vnimanim je to presne ako napisala ywana), navyse by ju malo citit aj ked ho karhame a akceptovat rady a "nasmerovanie" nie z pozicie strachu a brat rodica ako nepriatela, ale z pozicie respektu voci prirodzenej autorite rodica, z ktorej citi lasku.(nie vzdy sa to tak idealne da zladit, zalezi aj na povahe dietata a aj na tom, ako pristupuje vychove a dietatu partner)
    publikované: 01.04.2005 10:50:34 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Jula
    Mozno sa len hanbil :-) Ono, su zase dve veci, prejav na verejnosti a v sukromi, vela ludi ma s tym na verejnosti trochu problem...
    publikované: 01.04.2005 10:53:54 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. .
    dokazy lasky su fajn .., len to netreba prehanat s ich ziskavanim.
    publikované: 01.04.2005 11:00:52 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. siajen
    láska je veľmi obšírna a náročná téma..
    - nie všetci vedia rovnako lásku prijímať a rozdávať, čo je pre niekoho veľa, druhému nemusí stačiť
    - viditeľným prejavom lásky je reč tela, ten sa nedá oklamať
    - úprimný prejav lásky sa vynútiť nedá
    publikované: 01.04.2005 13:15:23 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Tom,
    tak som to brala i ja, ale,vies, z mojho zenskeho pohladu, mi neda nepolozit otazku, PRECO? Je to predsa jeho zena a bola naozaj pekna, moderne oblecena, tehotenstvo jej pristalo, predpokladam, ze dieta bolo tiez jeho a ze ju mal rad. Tak preco? Preco sa niektori muzi hanbia za svoju lasku k zene? Preco to beru ako zhodenie svojej osobnosti, priznat sa k svojmu citu a zvlast ked evidentne je cit vzajomny.
    publikované: 01.04.2005 22:20:21 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. asi lasku malo dostavali
    tak sa nevedia vysporiadat s nou a ukazat ju pred ludmi... stava sa to... ak jej da lasku v sukromi, doma... co ich po nazore iných

    ak je doma ako bol tam, chuda zena...
    publikované: 01.04.2005 22:29:00 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014