lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na gauči

"Vieš, že mám v tejto izbe kameru? Kameru, ktorá je momentálne zapnutá a vysiela obraz niekoľkých paralelných svetov pre všetkých blogerov..."

Ležíme na látkovom gauči omámení sladkou chuťou. Ja som chvíľu žena, Ty si chvíľu muž. Ja som chvíľu muž, Ty si chvíľu žena. Hladíš ma po vlasoch, hladím ťa. Celého. Celého. A znovu celého. Bez prestania. Teplo mojich dlaní sa Ti vpíja do buniek. Dostane sa všade do Teba. Celého...

Ležíme na čiernom koženom gauči. V očiach mám divý záblesk. Zrazu vystrčím oceľové nechty a ostré zuby. Prepichnem Ti pokožku na krku a upírsky sajem Tvoju chutnú krv, Tvoju silu žiť...

Ležíme na bielom gauči. Všade sa ozýva ticho. Nepočuť ani to, ako sa rozletia steny miestnosti a my s gaučom ležíme na ľadovej kryhe uprostred oceánu. Ticho mrazí. Sme skrehnutí a nevládni. Zamrznutí...

Ležíme na gauči. Šero k nám vošlo cez okno. Zasvietime si? S očami otvorenými dokorán sleduješ, ako sa vo mne objavilo svetielko, ktoré rastie a rastie. Až celá vybuchnem a rozadnem sa na milión kúskov, ktoré sa rozletia po celom okolí a koho zasiahnu, ten pocíti teplo...

Znovu ležíme na gauči? Nie, sedíme a kŕčovito sa držíme v objatí. Bojíme sa? Čo s nami bude? Kde to padáme? Kde sa dostaneme, keď sa zem rozostúpi? Pritisneme sa k sebe ešte bližšie...

"Už vieš, že mám v tejto izbe kameru, ktorá vysiela obraz niekoľkých paralelných svetov pre všetkých blogerov?"

< predchádzajúci (Noc)

(Rano) nasledujúci >


ZÁZNAMNÍK (so Siajenom) | stály odkaz

Komentáre

  1. vravela som
    ze uz nebudem komentovat, aj ked sa mi to paci. Takze nekomentujem,ale DOFRASA lulla, kde mas tu bylinku od babky bylinarky ??? ;)
    publikované: 13.04.2005 08:49:28 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. essence
    komentuj prosim, pomaha mi to velmi - aspon viem, akym smerom sa mam uberat
    publikované: 13.04.2005 09:20:51 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ktory z tych gaucov
    je ten pravy, ten ktory chces Ty, ci ten ktory si vyberiem ja, alebo ten o ktorom sa tu nepise? Asi si sa inspirovala Cliffordom Simakom a jeho knihou Prstenec kolem slunce.
    Inac by ma zaujimalo ako dlho pracujes na takejto poviedocke. Ked som si ju cital asi piaty krat a to pomaly a snazil sa to vsetko pochopit a prezit, zistil som, ze este by sa to dalo okresat. Ale to moze byt len moj subjektivny nazor. Myslienka je ale dobra.
    publikované: 08.05.2005 11:37:56 | autor: Robert DeNaso (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Robert DeNaso
    neinspirovala som sa nikym, Clifforda Simaka a jeho knihu Prstenec kolem slunce nepoznam...
    Texty, ktore citas v teme ZAZNAMNIK, nie su poviedkou, je to rozhovor medzi mnou a blogerom Siajenom :)
    Samozrejme, ze keby to malo ist na nejake seriozne publikovanie, muselo by sa to upravit, je tam vela chyb (aj gramaticke, aj stylisticke)
    A ktory gauc je pre mna pravy? No predsa vsetky, ked som o nich napisala :)))
    publikované: 08.05.2005 12:29:29 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. OK, vdaka, som v obraze
    ale toho Simaka si precitaj, fakt stoji za to.
    A mozno by stalo za pokus pisat tak, aby sa to dalo niekedy aj publikovat. Mozno menej a kvalitne. Niektore veci mas fakt dobre, len ich okresat, vies, ako ked sa obrusuje diamant. Ked to budes obrusovat neskor, tak o rok, uz to nebude ono, lebo budes niekde inde, dalej a strati to hodnotu terajska.
    publikované: 08.05.2005 14:23:53 | autor: Robert DeNaso (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Robert DeNaso
    za pokus by to mozno stalo... len to by som musela pisaniu obetovat viac casu (a zatial som nemala ambicie publikovat, na blog zaznamenavam potrehy, ktore potrebujem zo seba dostat)
    publikované: 08.05.2005 14:51:41 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014