lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spisovatelia

Aké by mali byť duše ľudí, ktorí píšu pre deti?
Detské knižky, rozprávky, tvorba pre deti... všadeprítomný je boj dobra a zla, kde samozrejme dobro víťazí. Sú preto pisatelia pre deti optimisti?
Alebo často sa vyskytúce zvieratá s ľudskými vlastnosťami a schopnosťami namiesto osôb. Znamená to, že majú radi zvieratá?
Píšu spisovatelia to, s čím sa stotožňujú?
Námety a inšpiráciu čerpajú zo svojho detstva, žo života, túžob a snov svojich detí. Majú aj oni svoje ilúzie?
Píšu pre čisté detské duše. Akí sú však oni? Snažia sa byť lepšími alebo nimi naozaj sú?

moje lásky | stály odkaz

Komentáre

  1. si myslim...
    ze ti co pisu rozpravky by sa mali apgrejdnut, pretoze tematika je stale ta ista, aj styl a nezda sa mi ze z deti vyrastaju poriadni ludia. zial v minulosti to stacilo, no teraz je sama agresivita, nenavist, zloba, neexistencia etiky, vychovy a moralky. aj tu by mala prist zmena, treba ist s dobou, ale s predstavou, aby sa tym docielili zakladne ludske vlastnosti. to co sa teraz vytraca...
    publikované: 26.02.2005 22:45:18 | autor: keschui (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Súhlasím
    Občas chodia ku mne kamarátkine dcéry a minule chceli, aby som im pustila nejakú rozprávku. Keďže nejaký rozprávkový kanál máme, tak som im to zapla. Ale v tých rozprávkach bolo samé násilie a zabíjanie. Ja neviem, ale z môjho detstva si pamätám rozprávky o dobre, ktoré víťazí nad zlom. V tých dnešných sa mi to také jednoznačné nezdá.
    publikované: 27.02.2005 18:34:50 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014