lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ranná istota

O mojom putovaní a stretávaní známych neznámych.

Prvou istotou na mojej ceste sa stal mladík - stredoškolák (16), ktorý stojí každé ráno so šiltovkou na hlave a rukami vo vreckách pod oknom bytového domu vedľa brány.

Druhého človiečika, taktiež študenta (19), stretávam vždy vyobliekaného v najmodernejšom trendovom oblečení, s papierovou taškou a klopkajúcimi topánkami.

Keď sa dostanem približne do tretiny cesty, míňam pána (45) s briadkou v okuliaroch. V lete sú tmavé, v zime svetlé. Hrdo a radostne si vykračuje v obleku a plášti s kufríkom v ruke.

Pod stromom na zastávke stoja tri štebotavé dievčatá (13), usmiate v džínsoch rozoberajú trápenia dospievajúcich.

Jeden mladý muž (29) sa spoza skiel na okuliaroch na mňa milo usmeje. Občas mám pocit, že otvára ústa a zdraví, pohnem preto perami, aby som odzdravila.

Obľúbenou postavou sa stala ryšavá žena (33) s kučeravými dlhými vlasmi. Každé ráno sa ponáhľa v bielych plátených nohaviciach a bielom tričku do lahôdok. Zdá sa, že je zdravotníčka, alebo učiteľka v jasliach, či materskej škole. Je veľmi ženská.

Do mäsiarstva, ktoré obchádzam, zo zvedavosti nakúkam, aby som sa uistila, že je tam chlapík (35) v bielej čapici obklopený vôňou čerstvo nakrájanej ružovej šunky.

Znežniem pri pohľade na otecka či mamičku, držiacu za ruku dcérku (5) s dvoma zapletanými vrkočmi a bábou v ruke. Maličké krôčiky tohto človiečika nestačia uponáhľaným rodičovským.

Parkovacie karty predáva chlapec (23) v oranžovej veste. Stojí na mieste a pozoruje okolie.

Celkom blízko centra sa medzi moje ranné istoty zaradila pani (50) v kostýme s taškou v ruke, vyzerajúca ako poisťováčka.

Na poslednom prechode pri čakaní na zelenú povievajú vo vetre plavé vlasy oproti stojacej pani (40) so žiariacimi modrými očami. Vidno na nej, že myšlienkami blúdi v úplne inom svojom svete.

Možno práve Vy nastupujete do električky a každé ráno ma pozorujute, ako chodím okolo so zvláštym úsmevom a vôbec si Vás nevšimnem...


cesta do práce a z práce | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja asi nie,
    lebo som z Prešova :)
    publikované: 06.05.2005 21:28:32 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    publikované: 06.05.2005 21:30:22 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Tie cisla
    by som asi rozpisal a zakomponoval do textu, no nie vzdy, niekedy by stacilo napisat "pani v stredných rokoch" a pod. Takto to posobi ako sprava zo sluzobnej cesty. Ale je to len moj nazor.
    publikované: 08.05.2005 12:15:14 | autor: Robert DeNaso (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ...
    :-) Pekne :-)
    publikované: 20.10.2005 10:41:27 | autor: danuwaanalihi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014