lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Obnova

Opäť som sa ocitla v MHD a polozalepenými očami som žmúrila na okolie. Keď sme míňali časť mesta s neudržiavanou, voľne rastúcou zeleňou, ostala som prekvapená.

Mnohokrát som si v duchu povedala, že takéto neudržiavané územie nepatrí do hlavného mesta, ktoré má reprezentovať krajinu. V lete to vyzeralo ako v džungli - husté kry, vysoká zoschnutá tráva a plaziaca sa burina, ktorá zasahovala do chodníka. Nočná prechádzka bola o niečo romantickejšia - vyliezajúce slimáky sa predvádzali, súťažili o najkrajšie stočenú ulitu. To, čo malo slúžiť na spríjemnenie prostredia a okrasu, slúžilo ako zachytávač smetí a sklad odpadkov.

Dnes ráno nastala zmena. Na chodníku bol pristavený kontajner, ktorý sa rýchlo plnil odrezanými vetvičkami a vyhrabanou suchou trávou. Neupravené miesto sa menilo na čistú plochu s radom kríčkov. Som zvedavá, ako to bude vyzerať zelené na jar a či niektorú letnú noc natrafím na slimáky.


cesta do práce a z práce | stály odkaz

Komentáre

  1. Takže ešte stále...
    ...majú veci tendenciu uberať sa aj k lepšiemu a nie len naopak. To je dobre.
    :-)
    publikované: 01.02.2006 13:07:41 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014