lulla

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Alergie

Šťastný, koho netrápia.

Pojem alergia označuje skupinu chorôb, pri ktorých odpoveď na faktory pôsobiace z vonkajšieho prostredia zapríčiňuje poškodenie orgánov a tkanív a vyvoláva zápaly alebo poruchy funkcie.

Nepríjemné príznaky sprevádzajúce toto ochorenie vedia poriadne otráviť život červené, svrbivé vyrážky, žihľavka, začervenanie, bolesť hlavy, nádcha, upchatie nosa, kŕče v bruchu, sťažené dýchanie, sipot, kašeľ, horúčka, opuchnutý jazyk, opuch okolo očí a pier, pokles tlaku, porucha vedomia...

Veľmi zaujímavý druh alergie je alergia na chlad. Čítala som, že muži tento druh alergie zväčša nepoznajú. Pôsobením a dýchaním studeného vzduchu sa z buniek začne prudko uvoľňovať histamín. Boj s touto alergiou zväčša trvá celý život. Jej prejavy sa však môžu vekom a zmenami v organizme zmenšovať, ale aj zväčšovať.

Sú antihistaminiká úspešným liečebným prvkom? Alebo je lepšie vyskúšať homeopatiu?

Ľudstvo má zrejme čo robiť, aby prišlo na kĺb problému zvanému alergia. Dovtedy musí každý na sebe skúšať, čo mu pomáha najviac.


pocit | stály odkaz

Komentáre

  1. som
    alergicky len na hlupakov :) poznam vsak z rodiny, je to neprijemne. Zrejme dan z odlucenia od prirody. O homeopatii som nieco zachytil. Lepsie pozriet na http://www.doktorka.cz/nemoc.asp?id=1
    publikované: 12.03.2005 19:58:57 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mozno
    je to trest za znecistovanie
    publikované: 12.03.2005 20:42:02 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. myslim
    ze nie. Netvrdim, ze znecistovanie nie je problem, ale toto je o strate obranyschopnosti organizmu voci uplne bezne sa v prirode vyskytujucim javom. Ty mas take komplikacie?
    publikované: 12.03.2005 21:25:26 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. alergie su rozne
    moze byt pelova, zo srsti zvierat, bodnutia hmyzu, slnka... ale aj potravinova, alergia na lieky, kontaktna... Nie vsetky alergie su teda o strate obranyschopnosti organizmu voci uplne bezne sa v prirode vyskytujucim javom (napr. medzi faktory sposobujuce alergiu patria aj chemikalie, pracie prostriedky, mydla, dokonca papier, stres...a urcite ma pri alergii na slnko svoj velky podiel ozonova diera)
    Mozno by ta prekvapilo, kolko deti a ludi ma astmu napriklad v takom Ruzomberku.
    :)
    publikované: 13.03.2005 02:32:09 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 2 lulla
    k poslednej vete - astma nie je alergia ;)

    2 spirit - nie je to o strate, prave naopak, o prehnanej reakcii organizmu na bezne veci

    Len tolko, btw. dcera v utorok vypila vodu so sirupom, ktory moja mama kupila v nemenovanom shitnom supermarkete, cela sa vysypala z farbiva co obsahoval a aj ked jej to pomalicky mizne este dnes mala ruky obsypane malickymi alergickymi vyrastickami.

    Alergie su v znacnej miere sposobene zlym zivotnym prostredim a zlym stravovanim.
    publikované: 14.03.2005 09:07:24 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. alergia na lieky
    prosím o radu, či je možné byť alergický aj na probiotiká- Infants Dophilus.
    publikované: 03.11.2006 01:12:25 | autor: Ľubica (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014